Hong Tai Chang 1999
1999 Hong Tai Chang Sheng Puer
Hutný, likérovitý archivní čaj s původně vyšší mírou fermentace, plnou a přesto svěží chutí jedlých kaštanů a kešu, silnou vůní kafru a dlouhou sladkou dochutí. Intenzivně ukotvující energie.
Původ: Mengahi, Yunnan, Čína
Odrůda: Daye - Velkolistý čajovník
Doba sklizně: 1999
Druh: Zrající čaj (Sheng Puer)
Skladování: Taichung, Taiwan
Firma Hong Chang Hao vyráběla v Yibangu puer až do roku 1949, kdy po vzniku ČLR zanikla. Narozdíl od ostatních slavných čajových produkcí té doby, ale nezanikla úplně. Už ve 30. letech si totiž otevřeli pobočku v Bankoku pod jménem Hong Tai Chang, která mohla v Thajsku navázat na puerovou tradici, akorát tentokrát používali převážně čajové lístky z Thajska, ale také z Laosu a Vietnamu. Z Thajska také mohli čaj vyvážet do Hong Kongu a ostatních zemí jihovýchodní Asie, kde si jejich čaj oblíbili Číňané žijící v exilu, kam se dlouho puer z Yunnanu nevyvážel.
Z jejich produkce v Thajsku jsme dříve měli například shu puer Starej Lee 2011 a stále máme v nabídce také shu puer Old Master 1996 od starého mistra, který v Thajsku dříve pracoval právě pro Hong Tai Chang.
Tento koláč vzniknul až na konci devadesátých let, kdy už zase bylo možné použít i listí z Číny, a prošel částečnou pokročilou fermentací. Výsledek dokonale snoubí to nejlepší z obou puerových světů. Textura, hutnost a barva nálevu jsou shu puerové, ale zároveň má čaj výraznou vůni kafru, typickou pro vyzrálé shengy a má i jejich komplexitu.
Popis produktu není dostupný
| Kód | Kód: 2638/50 2638/400 2638/15 Zvolte variantu |
|---|---|
| Kategorie: | Sheng Puer |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.jpg)