Old Master 1996
1996 Thai Dao Jian Zhong Chiang Mai Artisanal Shu Puer
Laskavý, meditativní archivní tmavý čaj se sladce hedvábnou chutí a vůní připomínající balzu, vanilku, vzávná dřeva a voňavou hlínu a minerální dochutí.
Jedinečný kousek z dílny starého mistra výroby Pueru v Thajsku.
Původ: Chiang Mai, Thajsko
Odrůda: Dayezhong - Velkolistý čajovník
Doba sklizně: 1996
Druh podle zpracování: Tmavý čaj (Shu Puer)
Skladování: Thajsko
Díky úbytku hnotnosti během fermentace a zrání se může hmotnost celého koláče pohybovat v rozmezí 330 - 380 g.
Výběr z archivu po nedávno zesnulém thajském producentovi čínského původu, panu Dao Jian Zhong. Dao Jian Zhong se narodil v roce 1930 a během svého života byl svědkem několika historických proměn produkce Pueru. V roce 1956 dezertoval z čínské armády do Laosu a nakonec se usadil v Thajsku v oblasti Chiang Mai. 20 let pracoval ve slavné thajské továrně Hong Tai Chang, kde se naučil mnoho technik výroby Pueru. Po jejím zavření v 90. letech minulého století se připojil k malé továrně, ve které vedl výrobu až do smrti v roce 2019. Přestože se na koláčích nikdy neobjevil jeho podpis, stál u zrodu mnoha a mnoha čajových koláčů, do kterých jsou vepsány jeho obrovské zkušenosti. Na žádosti slavných hongkongských čajoven si dokázal osvojit a mistrovsky použít styl produkce slavných starých yunnanských rodinných dílen ze začátku minulého století, přes receptury thajské Hong Tai Chang i čínské Menghai Tea Factory z éry velkých státních továren. Mnoho těchto koláčů v obalech originálů putovalo do Hongkongu, Macca, Číny a na Taiwan, aniž by kdokoli znal příběh muže, který je vytvořil.
Tento koláč je fenomenálním příkladem 26 let skvěle vyzrálého Shu Pueru, vytvořeného zděděnými tradičními čínskými postupy přenesenými do Thajska. V chuti může připomínat velmi staré, dobře vyzrálé Puery a Liubaa. Celkově bylo dostupných již jen 168 číslovaných koláčů tohoto skvostu.
Kód | Kód: 1095/25 1095/50 1095/100 1095/357 1095/15 Zvolte variantu |
---|---|
Kategorie: | Čaj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.