Mengla Gushu 2009
Mengla Gushu 2009
Silný, hluboký zrající čaj s plnou, živou chutí a vůní připomínající ovoce, koření a dřeva a dlouhou, hustou, lehce kovovou docutí.
Sklizený ze starých čajových stromů. Okres Mengla, odkud pochází, leží na východním břehu Mekongu stejně jako "Šest slavných čajových pohoří" (Yiwu a spol.). Podobnost najdete i v typicky husté, sladké chuti. Koláče byly skladovány na Taiwanu, takže jsou poměrně vyzrálé, v šálku čaj dává nálev měděné barvy. V prvních nálevech se občas objeví tóny vhčího zrání, které však brzy ustoupí s zůstane čistá a živá chuť a výrazný povzbuzující účinek.
Původ: Okres Mengla, Yunnan, Čína
Odrůda: Daye, staré stromy
Doba sklizně: 2009
Druh: Zrající čaj (Sheng Puer)
Skladování: Vlhčí, na Taiwanu