Bulang Gushu Shu Puer 2009
Bulang Guangbie Laozhai Gushu Shu Puer 2009
Bohatý starostromový tmavý čaj se smetanově hustou chutí a vůní vanilky a hořké čokolády a dlouhou, nežnou dochutí.
Původ: Guangbie Laozhai, Bulang, Yunnan, Čína
Odrůda: Daye – Velkolistý čajovník
Sklizeň: 2009
Druh podle zpracování: Zrající tmavý čaj (Shu Puer)
Shu puery ze starých stromů jsou na trhu stále spíše vzácností. Většina shu cha je vyrobena z plantážovaného čajového materiálu, a proto se obvykle nezpracovávají s pečlivostí a řemeslnou dovedností a záměrem. To však není případ tohoto čaje. Od prvního okamžiku jsme se opravdu zamilovali do jeho husté, ale super hedvábně hladké textury a vůně a chuti, které nám opravdu připomínají správný britský vanilkový pudink (vanilla custard). Díky stáří zdrojového materiálu vydrží mnoho nálevů a jako všechny high-end shu puerhy i v pozdějších nálevech opravdu pěkně předvede charakter původní mao cha před fermentací.
Jeden z nejunikátnějších a nejkrásnějších Shu cha, který jsme za poslední roky objevili.
Kód | Kód: 1184/50 1184/357 1184/15 Zvolte variantu |
---|---|
Kategorie: | Čaj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.